Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına nazaran mukannen yapı teftiş şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları alelumum TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedi çıkış baplarının) makul durumlara için TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Hakikaten yangınlardan korunmak için temel olan yangın merdivenleri çoğu yerde zaruri olarak tutulmaktadır.

Acil çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı dirimsel öneme sahip bir yapı elemanıdır.

Yangın kapısı, yangın merdiveninin yalaz ve dumandan korunup katların arasına yada dirim alanlarına geçmesini önlemek amacıyla kullanılır. Strüktürda kâin insanoğluın güvenliğini sağlayıcı önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının arama altına aldatmaınmasında önemli bir rol oynar.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği üzerine size vukuf verecektir.

Yangın Çıkış Kapısı yangın ve benzeri evgin durumlarda insanların dışarıya en hızlı halde tahliyesini sağlayan bapya verilen isimdir.

Eğer bir bapnın yangına peklik konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar genel olarak acil çıkış kapısı yerine çatı tabaka aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe nazaran ciğerkonstrüksiyonsı ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan elan nazikçe kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının bedelı elan buna sargılı olarak henüz ucuz olmaktadır.

Yangın ve ivedi pozisyon anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Bar olarak da rapor edilen bu grup temelı modellerde uygun kapı koluna müşabih. 

Bu kabil yerlerde belirttiğimiz üzere uslu yangın çıkış noktasının olması da ehliyetli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kabil kriterlerin dikkate allıkınarak zaruri skorda yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde bile yarar vardır.

Yangın bapsı, isminden de anlaşılacağı kabilinden yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanoğluın en hızlı ve sağlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

 60dk ve 120dk kabilinden ortalama dayanaklılık seviyelerinde üretilen modeller yeğleme edilen modellerdir. Firmamızı arayarak camlı yangın bapsı modelleri hakkında vukuf alabilir showroomumuzu ziyaret edebilirsiniz. 

Yangın kapısı kilidi takılırken özen edilmesi müstelzim en önemli ilke panik amerikan bar ile uyumlu olması, ürkü bara yani yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin yararsıza düşmesidir.

Hatta, astım ve bronşit kabilinden solunum yolu emrazıyla angajmanlı olan yaman solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

Yangın Çıkış Kapısı Bu proje, tamamen yönetmeliğe yarar şekilde planlanır. Ardından itfaiye aracı izinını alarak imalat anlayışlemlerine başlangıçlıyoruz. Montajını yaparak bulunmuş olduğunuz binada elan itimatlı bir alan yaratmaya imkân tanıyoruz. Bizimle hemen iletişime geçerek hizmetimizle müteallik detaylı selen alabilirsiniz.

Report this wiki page